Ana Brnabić najavila NOVE RESTRIKTIVNIJE mere

Printscreen/RTS

Premijerka Ana Brnabić kaže da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene.

Kako kaže u okviru Kriznog štaba postoje različita mišljenja šta bi bilo najdelotvornije u borbi protiv Covida-19.

„Danas ću imati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da zajedno razmotrimo ustavnost nekih predloženih mera. Verujem da ćemo danas, eventualno sutra, izaći sa novim merama i one će svakako biti restriktivnije“, rekla je Brnabić.

Kako je rekla, da li će se ići na najrestriktivnije mere, kako je rekla, zavisiće od toga koliko će danas biti novozaraženih, jer se zna da je utorak obično najteži dan.

„Sa presekom jutros u osam sati deluje da će biti težak dan, ali nije kao utorak prošle nedelje, nije takav skok. Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije pa da brže završimo“, rekla je ona.

„Na 100.000 stanovnika imamo najviše urađenih testova u regionu“, predočila je Brnabić, koja je navela da se na testove dnevno potroši više od 700.000 evra.

Navodi da su urađene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kako bi moglo da se reaguje brže, efikasnije, da se pišu mandatne kazne.

„Na žalost i tu smo videli kontradiktornost u odnosu na naše političke neistomišljenike. Ustavnom sudu su već stigle dve inicijative o ustavnosti novog zakona, jer misle da nije u skladu sa Ustavom. Te dve inicijative su od Dveri i pokreta Živim za Srbiju“, navela je ona.

 

Autor: TV Pink