Ambasador Francuske najavio dolazak Makrona u Srbiju

SHARE
Emanuel Makron
REUTERS/Charles Platiau
vojvodinainfo

Frederik Mondoloni, francuski ambasador u Beogradu, rekao je da će francuski predsednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedelja posetiti Srbiju. Tačan datum bi uskoro trebalo da bude objavljen, rekao je.

On je rekao za ,,Večernje novosti“ kako je poseta koja je bila planirana za početak decembra prošle godine odložena, a ne otkazana, zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj, odnosno demonstracija i nemira na ulicama Pariza.

,,Veoma naporno radim na dogovorima sa Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posete dođe u narednim nedeljama,“ kazao je Mondoloni.

Ambasador Frederik Mondoloni
Foto: Tanjug
On očekuje da će centralne teme susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Emanuela Markona biti osim ekonomije i francuskih investicija, situacija u regionu i pronalaženje rešenja za Kosovo.

Mondoloni je kazao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacije da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

,,Što pre se postigne sporazum to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro i desiti,“ rekao je francuski ambasador u Beogradu.

 

 

vojvodinainfo