Albanci teraju Petkovića iz reprezentacije Švajcarske

SHARE
ashp.asd

Švajcarska je uznemirena i razočarana potezom selektora Vladimira Petkovića koji je iz nacionalnog tima izbacio Valona Behramija.

Petković je tako uznemiro švajcarsku i svetsku javnost.

Behrami tvrdi da se radi o „političkoj odluci“, čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Valon je pre svega razočaran načinom na koji se od njega oprostio selektor Petković – telefonskim pozivom od 30 sekundi. 

Sada, švajcarski mediji, teraju Petkovića iz reprezentacije, žestoko osuđujući njegovu odluku da vernog „slugu“ Behramija na taj način izbaci iz nacionalnog tima.  – prenosi b92.portal

Image result for behrami

Petković, Hrvat rođen u BiH, bio je u sjajnim odnosima sa albanskim fudbalerima u Švajcarskom nacionalnom timu, međutim, kako stvari stoje, sve se to promenilo posle proslava dvoglavim orlom.

Behrami – šiptar koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici, bio je jedan od miljenika Petkovića, ali je sada sve to „palo u vodu“ zbog provokacija i neželjenih reakcija vrha saveza na proslave dvoglavim orlom.

Švajcarski mediji za takav ishod optužuju Petkovića, koga krive jer nije uspeo da zadrži slogu u timu, a posle tog meča samo je „nestao“. 

Pored Behramija, u medijima se pominju odlasci iz reprezentacije i Bljerima Džemailija, Gelsona Fernandesa, Johana Đurua i Stefana Lihtštajnera. Međutim su svi od navedenih igrača stariji od 30 godina, i vreme im je da mesto ustupe mlađim fudbalerima.