Albanac nasrnuo na člana srpske delegacije na sednici INTERPOLA

Interpol
Interpol/Foto: Kodmen

Današnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Predstavnci Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju, dobacivali, a provokacija je bilo, kako u sali, tako i ispred tokom pauze.

U jednom trenutku, kako Novosti.rs saznaju, član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na jednog člana našeg tima?!

Osim ovog sramnog ponašanja Albanaca, zabeležena su i brojna kršenja propisa rada ove medjunarodne policijske organizacije.

Tako je poptuno mimo procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok, koji je prema operativnim podacima naših službi jedan od lobista lazne države Kosovo, u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje je posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Meng Hongveja.

Umesto da Južnokorejanac Kim Dzong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine. – pišu Novosti.rs

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajući primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava.