Ako vam često „baguju“ aplikacije na androidu, evo koja rešenja možete da primenite

Pixabay
Oglas

Poslednjih nekoliko dana mobilne aplikacije za Guglov operativni sistem Android često „zabaguju“ usred rada stvarajući brojne probleme korisnicima.

Google je 22. marta bio primenio nadogradnju za svoju sistemsku aplikaciju Android System WebView, koja služi za prikaz web sadržaja unutar aplikacija.

Nadogradnja je bila problematična, što je dovelo do toga da su povezane aplikacije (razne igre, Gmail, Amazon…) često neočekivano zatvarale, piše hrvatski portal Bug.

Prema dosadašnjim izveštajima korisnika iz celog sveta, u otklanjanju problema efikasnim su se pokazala dva rešenja.

1. Ažurirajte aplikacije

Nakon što je otkriven problem, iz Gugla su odmah krenuli na rešavanja uzroka pojave bagova. Tokom jučerašnjeg dana na Google Play postavljene su zakrpe problematičnog WebViewa i brauzera Chrome, te su objavili kratko uputstvo za korisnike koji imaju problema koje sadrži nekoliko koraka:

  1. Otvorite Google Play
  2. Pronađite aplikaciju Android System WebView
  3. Ažurirajte je klikom na „Update“
  4. Isto ponovite i sa Google Chrome aplikacijom

Prema dosadašnjim izveštajima, ovi koraci rešavaju problem. Međutim, ukoliko i dalje telefon nastavi da se neobično ponaša i aplikacije „baguju“ tokom rada, treba primeniti i drugo rešenje.

2. Očistite cache

Ako update ne odradi svoje, moraćete da očistite sve podatke sa aplikacije Play Store. To ćete učiniti tako da u opcijama za postavke (Settings/Apps) pronađete Google Play Store i tamo izbrišete podatke i cache. Pri ovom rešenju nećete izgubiti nikakve važne podatke.

 

 

(eKapija.com)

Previous articleFilmska priča Srbina iz SREMA koji je izumeo prvu mašinicu za šišanje: U Srbiji su ga smatrali čudakom, a Engleska je prisvojila njegove milione
Next articleNa današnji dan 15. jul