Ako pušite OVE CIGARETE u većem ste riziku od dobijanja raka

Cigareta, Pixabay

Svakodnevno se govori o posledicama koje nastaju tokom konzumiranja cigareta, ali izgleda da to pušače i ne zabrinjava mnogo.

Iako se društvo svakog dana na razne načine bori da smanji ovu vrstu zavisnosti, broj pušača jeste manji nego u prošlosti ali ne dovoljno da bi se to odrazilo na statistiku.

Mnogi pušači konzumiraju tzv. „light“ verziju cigareta, razmišljajući da su, manje štetne upravo zbog manjeg procenta katrana u njima.

Međutim, sada su naučnici predstavili istraživanje u kojem su otkrili kako su konzumenti ovakvih vrsta cigareta u većem riziku od dobijanja raka, piše na sajtu Esspreso.rs

Light cigarete, sa rupicom u sredini su još pre 50 godina predstavljene kao „zdravija“ verzija cigareta, ma koliko nelogično to zvučalo, ali ove rupice omogućuju konzumentima da udišu veću količinu dima od cigareta, dima koji sadrži visoke lestivce hemikalija i štetnih materija.

Upravo ova rupica omogućava cigareti da brže gori i tako stvara više kancerogena koji dolaze do ljudskih pluća, piše na ovom portalu.