Akcija uređenja dečijih igrališta

Foto: Kula.rs

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ u saradnji sa mesnim zajednicama započelo je akciju uređenja dečijih igrališta u svim naseljima opštine Kula.

Dečija igrališta i sportski tereni koji već duži vremenski period nisu obnavljani počeli su da dobijaju novi sjaj. Obnavlja se kompletan mobilijar, nabavljene su nove košarkaške table, rasveta se kontroliše i menja gde je to neophodno, rekviziti se detaljno farbaju i zaštitne ograde će biti popravljene.

Cilj ove akcije je da naši najmlađi građani dobiju lep i bezbedan prostor za rekreaciju, da im pružimo detinjstvo kako zaslužuju i da im pokažemo kako je bavljenje fizičkom aktivnošću bitno za pravilan rast i razvoj.

Neka od igrališta su već uređena, jedno od njih je veliko igralište na Gederu, igralište u sklopu osnovne škole „Isa Bajić“, dečije igralište u ulici Petra Drapšina, igralište kod železničke stanice u Crvenki, kao i košarkaški teren kod osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Crvenki.

U toku je uređenje igrališta na Jarošu, terena i igrališta u sklopu osnovne škole u Liparu, a u narednom periodu i ostala dečija igrališta biće uređena.

Ovo je jedna od akcija koju JKP „Komunalac“ sprovodi za lepše detinjstvo sve dece. Stalo nam je do poboljšanja uslova u kojima naša deca odrastaju i provode svoje slobodno vreme, zbog toga gradimo bolju budućnost za njih.

(kula.rs)