“Agropapuk” truje pola šidske opštine – Vlasnik zapretio novinarima?

Foto izvor: VM.rs / autor Foto: Aleksandra Borđoški

Kako sremskomitrovački portal prenosi na svom portalu meštani šidskih sela pokušavaju da otkriju uzrok nepodnošljivog smrada, a u tom istraživanju novinari Sremske Tv su doživeli neprijatnosti.

„Vojvodina Info“ je razgovarala tim povodom sa nekoliko meštana iz Kukujevaca, koji jesu potvrdili da se prethodnih dana osećao neprijatan miris iz nepoznate sredine, ali nisu znali o čemu se radi. Danas već, kako kažu žitelji Dejan N. i Jelena V. tog mirisa nema. Kakva je dalja situacija u Kukujevcima videćemo u narednim danima.

Vlasnik zapretio novinarima?

Vođeni činjenicom da je u ataru sela Kukujevci pronađen veliki broj uginulih životinja, i to na posedu lokalnog klaničara, novinari Sremske televizije, doživeli su neprijatnu scenu koja bi se mogla protumačiti i pretnjom.

Foto izvor: mitrovica.info

Naime, istražujući uzrok nepodnošljivog smrada koji danima uznemirava stanovnike opštine od Gibarca pa sve do naselja “Istok” u samom Šidu, kao i poreklo uginulih životinja, novinari Sremske televizije pokušali su da dobiju izjavu od vlasnika lokalne klanice “Agropapuk” Bratislava Bogatića koji im je, prethodno potvrdivši da je njegova klanica uzrok svemu tome, zatražio da se o tome ne govori završavajući svoj iskaz svojevrsnom pretnjom:

“Vi nastavite priču, videćete dokle ćemo stići”.

Da li ove reči Bratislava Bogatića mogu da se tumače kao zastrašivanje novinara kako bi odustalo od daljeg bavljenja ovom temom ujedno otkrivajući i svu bahatost  lokalnih privrednika?”- pitaju novinari ove televizije, a isto pitanje mogli bi da postave i svi ostali, aludirajući na  samozvane i umišljene biznismene sa sumnjivim kapitalom i političare koji misle da su, iz nekog razloga, zaštićeni od znatiželje javnosti, pa telefonskim pozivima, etiketiranjem po društvenim mrežama, ali i direktnim pretnjama nastoje da prekinu profesionalno novinarsko zanimanje za njih i njihove sumnjive rabote.

Posebno je interesantan način razmišljanja ovakvih ljudi koji misle da im je sve dozvoljeno. Bratislav Bogatić, odmah posle priznanja da je na svoje njive bacao stanjak koji je uzrok nepodnošljivog smrada, nakon što je prethodno na svojim posedima zapalio mnoštvo uginulih životinja, kristalno jasno ukazuje novinarima da im ne preporučuje da o tome govore i pišu.

Istovremeno, ne pokazuje ni trunku odgovornosti prema građanima koji trpe njegovu samovolju i bahatost.

Indikativno je da su meštani, navode kolege iz Sremske tv, mahom izbegavali da stanu pred kameru iz straha od odmazde pomenutog Bogatića, dok lokalni funkcioneri okreću glavu skrivajući se iza svojih (ne)nadležnosti po svim pitanjima koji im ne idu u prilog.

Pored svega, ni inspekcija ne reaguje.

Kako najavljuju iz Sremske televizije, njihova kuća zatražiće zaštitu od novinarskih udruženja i nadležnih institucija.

Vojvodina Info /
Mitrovica.info /

Autor- mitrovica.info (M. Milivojević)