Aca Lukas: Uzimao sam pare na kamatu zbog kocke

Copyright: © ATA Images, all rights reserved
Pevač Dragiša Mitić Gile izvršio je samoubistvo 15. oktobra u rodnom mestu Knićanin, kod Titela, navodno zbog dugova zelenašima koje nije imao od čega da plati.

Folk zvezda Aca Lukas govorio je o ovoj temi i otklrio da je zbog kocke uzimao novac od kamataša i da se dešavalo da je kasnio sa plaćanjem duga.

– Jedina razlika između zelenaša i banki je kamata. Zakonski ti ljudi koji daju pare na kamatu na crno, izbegavaju porez, nisu legalni i tako se obogaćuju. Takođe, devedesetih najveći problem je bio naplata dugova tih ljudi. Ja nisam imao tih problema, jer sam imao odakle da vratim kada sam uzimao. Gile je očigledno imao psihički teror – rekao je Lukas.

Lukasa su pitali da li je razmišljao kada je uzimao novac od zelenaša i da li se predomišljao na to.

– Razmišljao sam, ali to je najbrži način da dođeš do novca zbog kocke, neki uzimaju zbog droge ili uzimaju zarad loših poslovnih poteza. Tako da ne valja ni ovo, ni ono. Ne kažem da je dobro uzimati pare od njih, ali kažem da ne vidim razliku između njih i banaka zbog visine kamate, i osim sto je ovo nezakonito i brutalne su napalate – objasnio je folker.

– Zakon je sada takav, da su te brutalne naplate iskorenjene. Pre dobiješ kredit u banci nego kod zelenaša, jer su njihovi uslovi takvi oni daju onim za koga znaju da će vratiti te pare. Devedesetih je bilo gepekovanja i prebijanja i svega. Svako uzima na rizik. Meni se dešavalo i da sam kasnio sa plaćanjem, naravno, a imao sam slučajeva i da mi smanje dug, a ne povećavaju – zaključio je Vuksanović u programu „Novo Jutro“.

 

(Telegraf)