7 načina upotrebe sode bikarbone – Trikovi da vam veš bude savršeno čist

SHARE
Foto: everydayhealth.com
adsteam seo i izrada web sajta

Soda bikarbona je odličan prirodni čistač, zato će vam odlično poslužiti za veš mašinu.

Osvežava boje na tkanini

Dodajte pola šoljice sode bikarbone u pranje kada sipate uobičajeni deterdžent. Soda bikarbona učiniće belu boju beljom, a ostale boje svežijima.

Neutrališe kiselinu

Mrlje različitih vrsta kiseline mogu doći na tkaninu na razne načine. Brzo isperite mrlju od kiseline i potom pospite sodom bikarbonom da neutrališete kiselinu i sprečite moguću štetu.

Savet za voštane boje u mašini

Ako se voštane boje slučajno operu sa rubljem, ili imate fleku od njih na garderobi, ima nade da bez puno muke uklonite ‘umetničko delo’. Rublje ponovno operite na najtoplijoj vodi koja je dopuštena za tkaninu, i dodajte sodu bikarbonu tako da napunite pola pregrade za deterdžent.

Savet za stare tkanine

Soda bikarbona može biti vrlo delotvorne kod uklanjanja mrlja nastalih usled starosti tkanine. S obzirom da je prirodni čistač, boja vaše stare tkanine biće osvežena.

Omekšivač tkanine

Umesto omekšivača, dodajte sodu bikarbonu prilikom ciklusa ispiranja. Ona će delovati kao prirodni omekšivač i bolja je opcija za one s osetljivom kožom.

Neugodni mirisi

Dodajte sode bikarbone u vodu za ispiranje i rešićete se neugodnih mirisa.

Čišćenje mašine za veš

Ako slučajno operete žvakaću gumu ili bombonu koje se zalepe za površinu bubnja, pomoću sode bikarbone možete ih nežno ukloniti iz mašine.

adsteam seo i izrada web sajta