5 saveta za negu farbane kose

Pixabay
Oglas

Farbanjem kosi dajemo željenu nijansu boje ali joj mnogo uzimamo. Farbana kosa gubi svoju prirodnu zaštitu i zato joj je potrebna posebna nega kako bi stvarno delovala lepo.

Balzam za raščešljavanje

Farbana kosa je veoma često i suva pa je teško raščešljati. Zbog toga se veoma lako može desiti da joj se krajevi iskrzaju. Zato je posle pranja farbane kose neophodno koristiti posebni regenerator za farbanu kosu i naneti ga prema uputstvu.

Balzam omekšava kosu, vraća joj bar deo starog sjaja i živosti i pomaže da se mnogo lakše raščešlja. Pri češljanju treba biti veoma strpljiv i nežan i ponašati se prema kosi kao nečem što nam je važno i što treba sačuvati lepim a to se postiže laganim pokretima koji ne kidaju i ne čupaju vlasi.

Redovno šišanje

Suvoća farbane kose u velikom broju slučajeva ima još jednu posledicu, a to su rascvetali krajevi zbog kojih kosa ne izgleda ni lepo ni negovano.

Ovome se staje ukraj redovnim skraćivanjem kose, a to znači da otprilike jednom mesečno kosu treba šišati. I to ne mnogo. Da bi opet delovala lepo, dovoljno je skratiti samo za centimetar do dva.

Pakovanja vraćaju sjaj

Osim redovnog stavljanja balzama, posle pranja kose je preporučljivo i povremeno stavljanje dobrih pakovanja, koja će kosi vratiti poželjan, stari sjaj.

Bez fena i pegle

Ni prečesto feniranje ne prija farbanoj kosi jer ona, budući da je suva i prilično mrtva, slabo podnosi tretiranja kao što je feniranje, ali i druge tehnike, recimo peglanje kose. Iz istog razloga valja izbegavati svako zatezanje kose, pa i vezanje gumicom za kosu.

Ulje protiv naelektrisanja

Zbog kapa, šalova, džempera koje nosimo kada je hladno, kosa se zna naelektrisati a takva kosa brže propada.

Hranljiva ulja, kao što su maslinovo, bademovo ili kokosovo a koja se nanose na kosu posle sušenja deluju dvojako, hrane kosu i pomažu da se spreči stvaranje elektriciteta na njoj u dodiru sa sintetičkim materijalima.

(ddl.rs)

android aplikacija
Previous articleDodeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji
Next articleŠta se dešava u organizmu ako svaki dan jedemo med?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here