3 Grada u Vojvodini po meri mladih bračnih parova

Oglas

Najveći broj interesenata za kupovinu nekretnine u gradovima, odnosno urbanijim sredinama su upravo mladi bračni parovi. Gradovi su mesto gde se okupljaju perspektivni mladi pojedinci u potrazi za novim mogućnostima zaposlenja i napredovanja na ličnom i profesionalnom nivou, a takođe i u želji da omoguće deci, koju imaju ili planiraju, bolju perspektivu kada je u pitanju školovanje i vannastavne aktivnosti.

Sasvim je jasno da je ovo izuzetno veliki korak u životu svakog mladog para, te je vrlo važno, pre samog upuštanja u potragu za idealnim mestom za obrazovanje sopstvenog doma, informisati se iz pouzdanih izvora i steći okvirnu sliku onoga šta pojedini gradovi nude. Budući da život u Vojvodini karakteriše nešto sporiji tempo u poređenju sa drugim delovima Srbije, vojvođanski gradovi nude bogate sadržaje i mogućnosti ali sama dinamika svakodnevice ne podrazumeva užurbanost na kakvu su navikli stanovnici prestonice. Zbog toga ćemo u tekstu koji sledi predstaviti tri grada u Vojvodini u kojima postoji uspostavljen balans između širokih mogućnosti za bogat društveni i profesionalni život i mira koji odgovara stilu života mlade porodice.

Novi Sad: Široke mogućnosti kulturne prestonice

Glavni grad Vojvodine predstavlja mesto u kojem se susreću mogućnosti velegrada i tempo varošice. Srpska Atina je grad koji pruža brojne kulturne sadržaje ali ujedno i velike mogućnosti zabave i noćnog provoda. Novi Sad je takođe grad u kojem se neguje zdrav i aktivan stil života, koji podržavaju brojni parkovi, blizina Nacionalnog parka Fruška Gora i šetalište kraj Dunava, a veliki benefit predstavlja i Univerzitet koji gotovo sve državne fakultete koji mu pripadaju okuplja u jednom sjajno uređenom kampusu. Ovo su razlozi zbog kojih postoji izuzetno veliko interesovanje za nekretnine u Novom Sadu, a dobra vest je da trend širenja ovog grada podržava takvu potražnju. Ne biste li se uklopili u svoj budžet, možete uzeti u obzir i skrajnutije delove grada, a da vam to ne utiče na kvalitet života, budući da Novi Sad odlikuju odlične veze gradskog prevoza. Novi Sad takođe podržava i vožnju biciklom, dobrim biciklističkim stazama i širokim bulevarima, što je prednost koju mnogi Novosađani rado koriste.

Subotica: Lepota prirode, arhitekture i življenja

Subotica je grad koji odlikuje lepota arhitekture, bogat kulturni život i fokus na turizam, a posle Novog Sada predstavlja najpoželjnije mesto za život u Vojvodini. Uz kulturne sadržaje koji se vezuju za muzeje i galerije, u Subotici mladima stoje na raspolaganju i brojne mogućnosti za zabavu i relaksaciju. Zabavni sadržaji su uglavnom koncentrisani oko Palićnog jezera. Subotica nudi mnogo načina da provedete kvalitetno vreme sa decom, od kojih je najpopularniji zoološki vrt u Paliću, koji funkcioniše i kao prihvatilište za ugrožene vrste. Cena nekretnine u Subotici zavisi od brojnih faktora, ali možemo reći da je u odnosu na kvalitet života koji ovaj grad nudi svakako pristupačna. Prirodne lepote, kultura i umetnost, zabava i naposletku dobra hrana i piće zaista govore u prilog preseljenju i obrazovanju sopstvenog doma u ovom vojvođanskom gradu.

Inđija: Grad koji ulaže u mladost i obrazovanje

Inđija je grad koji odlikuje sjajna perspektiva, budući da ima veoma nisku stopu nezaposlenosti u odnosu na republički prosek. Ovo je grad koji se zaista brine za najugroženije brojnim akcijama, a trend smanjivanja nezaposlenosti u Inđiji će se nastaviti i u narednom periodu. Kvalitetu života u ovom gradu u velikoj meri doprinosi i odličan gradski prevoz. Kao prioritet u Inđiji se ističe ulaganje u mlade i obrazovanje, a ovaj grad takođe nudi i uopšte prijatnu atmosferu i kvalitetno ispunjeno slobodno vreme. U okviru privrednog napretka ovog grada otvara se mogućnost da će mladi imati priliku da dobiju stanove na korišćenje na 22 godine, nakon čega će moći da ih otkupe po ceni znatno nižoj od tržišne uz uslov da ostanu da rade u Inđiji. Budući da je jasno da je ovaj grad u potpunosti postavio fokus na mlade i napredak u tom smeru, jasno je da je Inđija odlično rešenje za bračne parove koji tek stupaju na zajednički životni put.

Ukoliko ste odlučili da napravite jedan od najvećih koraka na zajedničkom životnom putu sa svojim partnerom, racionalno promislite o svojim prioritetima i finansijksim mogućnostima, te i planovima za budućnost, koji su zasigurno brojni. Kada budete stekli jasnu sliku onoga što očekujete od svog bračnog i porodičnog života, razmotrite mirne i udobne gradove u Vojvodini koji mogu odgovoriti na vaše potrebe kao mladog čoveka, perspektivnog profesionalca, ali i brižnog roditelja, te ćete možda upravo u jednom od ova tri grada pronaći svoje mesto pod suncem.

 

Autor: Velibor Živkov

Previous articleFestival evropskog filma na Paliću od 17. jula
Next articleKORONA PRESEK – Poslednje informacije o virusu korona!