250.000.000 evra spremno za izgradnju Nacionalnog stadiona

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Investicioni plan „Srbija 2025“ hoćemo da završimo u narednih pet godina izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar dodaje da želi da to bude istorijsko delo koje će ostati iza svih nas i da je to vizija i ideja predsednika Aleksandra Vučića.

Mali povodom investicionog plana razvoja od 10 milijardi evra, koji će biti predstavljen za vikend, kaze da sadašnji budžet to može da prati, jer imamo pozitivnu stopu rasta, suficit u budžetu, nikad manju nezaposlenost, javni dug pod kontrolom….

Planom Srbija 2025 želimo da posle 2025. ne postoji građanin koji nema priključak za vodu, kanalizaciju, da je Srbija umrežena autoputevima, svi lokalni putevi sređeni…“, kaže Mali u intervjuu za Kurir.

On najavljuje da će predsednik Vučić predstaviti plan razvoja i u prosveti, zdravstvu, turizmu, zastiti životne sredine, gradnji fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, stanova za mlade bračne parove, izgradnji nove linije metroa u Beogradu… Novac za to, kako je rekao, obezbeđuje se i iz budžeta i iz raznih kreditnih linija.

Mali ističe i da plan „Srbija 2025“ nema veze sa početkom izborne kampanje i da je on samo logičan nastavak reformi koje su započete 2014. godine.

250 miliona spremno za stadion

Mali je dodao i da je u budžetu za 2020 godinu opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona. „Očekujem da narednih dana bude izabran projektant pošto je tender pri kraju, a pristigle su četiri ponude“, kaže Mali i ističe da će projekat da podigne ceo taj deo Beograda. Najavljuje da će u prvoj fazi biti izgrađeno i šest stadiona u drugim gradovima Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/b92.net)