21,8 miliona dinara za projekte nacionalnih manjina

SHARE
Branko Ružić
Foto: indeksonline.rs
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, potpisao je sa predstavnicima nacionalnih manjina, ugovore za finansiranje 74 projekata nacionalnih manjina u Srbiji, u vrednosti od 21,8 miliona dinara.

On je podsetio da Fond za nacionalne manjine nije bio aktivan skoro 15 godina. Naglasio je da je pokrenut 2017. godine, sa skromnim sredstvima od 1,8 miliona dinara.

Ove godine iznos Fonda je 21,8 miliona dinara, a sredstva će biti iskorišćena za projekte koji će pomoći razvoju informisanja na jezicima nacionalnih manjina, rekao je Ružić.

Ukazao je da su za tu vrstu projekata bili opredeljeni predstavnici Saveta nacionalnih manjina, a su Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatili njihov predlog.

Istakao je da za Ministarstvo na čijem je čelu ova godina predstavlja „godinu nacionalnih manjina“. Takođe, prošle nedelje primljene su pohvale visokog predstavnika za nacionalne manjine OEBS-a Lamberta Zanijera.

Ministar je iskoristio priliku i da pozove sve pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da iskoriste svoje aktivno ili pasivno biračko pravo i da uzmu učešće na izborima 4. novembra za Savete nacionalnih manjina.

Izvor: Tanjug/RTV